image

Idősek világnapja a művészotthonban

Az idősek világnapja alkalmából október 5-én kulturális műsorral köszöntötték az Ódry Árpád Művészotthon lakóit. A szépkorú színészeket Terézváros önkormányzata nevében Simonffy Márta, a kulturális területért felelős alpolgármester köszöntötte.  

 


Délután három órára megtelt a Gobbi Hilda színművész által alapított Ódry Árpád Művészotthon társalgója. Bagoly Tiborné, az intézmény vezetője bevezetője után Simonffy Márta alpolgármester kapott szót, aki meleg, közvetlen szavakkal szólt az egybegyűlt ünnepeltekhez. Elmondta, örül annak, hogy a színészotthonban mindig vidám és barátságos hangulat fogadja.Simonffy Márta alpolgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a szépkorúakat


Hozzátette azt is, hogy a civil életében ő is művészettel foglalkozik, iparművészettel, de nagyon sokszor volt módja arra, hogy színházakban is dolgozzon, ahol jelmezeket tervezett, így volt alkalma arra, hogy a munkája során színészekkel működjön együtt. Hangsúlyozta, hogy a színész szakmát mindig tisztelte és ma is tiszteli. Végezetül sok örömet és boldogságot kívánt az otthon lakóinak.


„Az idős szív is szeretetre éhes,


a ráncos arcon, kedves a mosoly.


Nem túl nehéz eljutni a szívéhez,


s a zsörtölődés gyakran nem komoly.” – Ez a versidézet Aranyosi Ervin Kortalan Barátság című költeményéből való, amit Bagoly Tiborné mondott el.Az Ódry Árpád Művészotthon lakói örömmel fogadták a műsort


A műsorvezető idén is László Zsuzsa zenetörténész, Aranytoll-díjas újságíró volt, aki a kulturális műsort is megszervezte a szépkorú művészek számára. László Zsuzsa elmondta, hogy már tizenhárom éve minden esztendőben kétszer eljön az idős művészek otthonába.


Elsőként Bálint András, Kossuth-díjas érdemes művész lépett a mikrofonhoz, hogy a kétszáz éve született Arany János két versével, az Ez az élet..., illetve A walesi bárdokkal örvendeztesse meg a színészotthon lakóit. A walesi bárdokat olyan szokatlan és különleges előadásmódban szólaltatta meg a színművész, hogy minden bizonnyal emlékezetes marad a kiváló színészekből álló hallgatóságnak.Bálint András, Kossuth-díjas, érdemes művész Arany János verseit szavalta


Bálint András után Kováts Adél színművész, a Radnóti Színház igazgatója előadásában többek között Ady Endre Föl-földobott kő című verse hangzott el.


A színészek után Neumark Zoltán zongoraművész, az Országos Rabbiképző – Zsidó egyetem adjunktusa adott elő egy zeneművet, egy fantáziát, majd Bazsinka Zsuzsanna operaénekes Verdi Otello című operájából Desdemona Ave Máriáját adta elő, zongorán kísérte Neumark Zoltán.


 


 


 


 


 


 2017. október 06.