image

Szemléletformáló konferencia

Szemléletformálás és network-építés a művészetpedagógia eszközeivel címmel tartottak konferenciát október 4-én az Eötvös10-ben.

 


A fővárosi szintű konferenciát Mattyasovszky Zsófia szociológus nyitotta meg, majd Simonffy Márta, Terézváros kultúráért és szociális ügyekért is felelős alpolgármestere köszöntötte a jelenlévő gyógypedagógusokat. A konferencia témái között szerepelt Rudolf Steiner emberképe és pedagógiai, gyógypedagógiai impulzusai, valamint a táncterápia.

A konferencia résztvevőit Simonffy Márta alpolgármester köszöntötte

Az első előadó, Kulcsár Gábor Waldorf-pedagógus, a solymári intézet szakmai vezetője volt, aki a nagy népszerűségnek örvendő reformpedagógia módszerről beszélt. Előadásában egyebek mellett kiemelte, hogy a Waldorf-módszer a gyermeket állítja a nevelés középpontjába, a cél, hogy megtalálják, az iskola miként tudja a leginkább a diák személyiségének kibontakozását szolgálni. A Waldorf iskolák növendékei a tapasztalatok szerint a világban aktívan jelenlévő, kérdezni merő, kritikus emberekké fejlődnek, akik a későbbiekben lelkiekben is megerősödnek, s felmérések szerint a devianciákra is kevésbé hajlamosak.

Kulcsár Gábor a Waldorf-pedagógia lényegét ismertette

A konferencia további részében Csirmaz Szilvia szeniortánc-oktató referens tartott előadást arról, mi is az az örömtánc, majd Orbán-Schwarcz Zsuzsanna szociál-, és családpedagógus beszélt a szeniortánc előnyeiről.

A Terézvárosi Gondozószolgálat és a TERÉZÉNO termékeiből összeállított kiállítás és vásár

Délután a színpadi bemutatók következtek. A konferencia résztvevői a gyakorlatban is megláthatták, részesei lehettek mindannak, amiről délelőtt elméleti ismereteket kaptak.2017. október 04.