image

Színházi előadás a szépkorúaknak

Az Idősek Világnapja alkalmából Terézváros szépkorú lakóit köszöntötte Papp László alpolgármester szeptember 28-án, csütörtökön az Eötvös10-ben.

 


 

A Turay Ida Színház „Csak kétszer vagy fiatal” című vígjátékának előadásával kedveskedett az önkormányzat az Eötvös10 színháztermét megtöltő idős kerületi polgároknak, a darabban olyan népszerű és kitűnő művészek játszottak, mint Hűvösvölgyi Ildikó, Mikó István, Nagy Gábor, Egri Márta, illetve Boros Zoltán. A vígjátékot Terézváros Díszpolgára, Bodrogi Gyula rendezte.

A szépkorúakat köszöntő Papp László elmondta, hogy kerületünkben tízezer idős korú polgár él

„Önök tízezren voltak azok, akik a jelenleg aktívan tevékenykedő nemzedékeknek életet, szeretetet, tudást adtak. Tanították őket munkára, kitartásra, bölcsességre, becsületre, a család, a szűkebb pátria, a haza szeretetére” – fogalmazott az alpolgármester, majd hozzáfűzte: „Nekünk, utódoknak ezt kötelességünk számon tartani, értékén kezelni, és megadni önöknek azt a szeretetet, megbecsülést és tiszteletet, ami csak lehetséges.”

Papp László Ferenc pápát idézte, aki szerint „Ahol nincs becsülete az időseknek, ott nincs jövő a fiatalok számára sem.” Majd megfordítva a gondolatot – „ahol van becsülete az időseknek, ott van jövő a fiatalok számára is” –, azt mondta, hogy hisz abban, hogy a mi családi, kerületi, nemzeti közösségünk ekként érez és ekként cselekszik.

A Turay Ida Színház „Csak kétszer vagy fiatal” című vígjátékát láthatta a közönség

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Terézváros önkormányzata igyekszik viszonozni a kerület idős polgárainak több évtizedes munkáját, teljesítményét. Például olyan programokkal teszi ezt, mint amilyen a strandnap, vagy a rendszeresen tartott, tanácsadással egybe kötött egészségügyi szűrések. Az önkormányzat olyan tartalmas kulturális és közösségi programokat szolgáltat az idősek számára, amelyek felemelnek és közelebb hoznak minket egymáshoz. A Terézvárosban élők nevében az önkormányzat az Idősek Világnapján élelmiszerutalvánnyal, a karácsonyi ünnepek előtt pedig ajándékkal kedveskedik az időseknek.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Földön élő mintegy hatszázmillió 60. életévét betöltött emberről, köztük Magyarország több mint 2 millió szépkorújáról.2017. szeptember 29.