image

Váltófutás: Kupát nyert Terézváros

A “Kegyeleti Staféta” – Történelmi váltófutáson a főpolgármester által felajánlott kupát idén is Terézváros nyerte.

 


Szeptember 24-én vasárnap rendezték meg a történelmi hagyományokat ápoló és fővárosi fiatalokat megmozgató sportrendezvényt, a “Kegyeleti Staféta” – Történelmi váltófutást, amelyen terézvárosi iskolák is szép számmal és jó eredményekkel vettek részt.

A Budai Várban 13 fős csapatok teljesítették az összesen 4040 méteres távot, ahol minden váltópont egy-egy aradi vértanú nevét viselte, így is emlékezve a történelemre.

A kerület középiskolái közül a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Szinyei Merse Pál Gimnázium, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola; az általános iskolák közül az Erkel Ferenc Általános Iskola, a Derkovits Gyula Általános Iskola és a Bajza Utcai Általános Iskola vett részt a váltóversenyen.

Az eredmények: A Kölcsey fiúcsapata a 2. helyen végzett, a Bajza fiúcsapata 4. helyezett lett,

az Erkel fiúcsapata 5. helyezett lett, a Kölcsey lánycsapata 6. helyezett lett, és a Derkovits lány- és fiúcsapata is a 6. helyen végzett. Eredményükért sportszervásárlási utalványt kaptak.

A budapesti középiskolák közül a Szinyei Gimnázium, az általános iskolák közül az Erkel Ferenc Általános Iskola indította a legtöbb csapatot (12 ill. 5 csapat).

A főpolgármester által felajánlott kupát idén is Terézváros nyerte a legnagyobb számú mozgósításért – összesen 468 diák vett részt a rendezvényen a VI. kerületből.

 

 

 

 2017. szeptember 28.