image

Líra-Pont: Térey a téren

A kortárs irodalom kedvelői szeptember végén Térey János munkásságából kaphattak ízelítőt a Líra–Pontban.

 


A magyar irodalom élvonalába tartozó, számos díjjal kitüntetett költő, író, színpadi szerző és fordító több szállal is kötődik Terézvároshoz, így kifejezetten örült a felkérésnek.


Térey János íróval (balról)  Brém-Nagy Ferenc beszélgetett

Évekkel ezelőtt három színinövendékkel közösen bérelt lakást a kerületben, ami olyannyira regényes időszak volt az életében, hogy novella is született belőle, Termann hagyatéka címmel. A Radnóti Színházban pedig óriási sikerrel játszották évekig az Asztalizene és a Protokoll című darabjait. A műben, amelyen jelenleg dolgozik, szintén felismerhetőek lesznek a terézvárosi motívumok.

„Terézváros állandó vadászterületem lett, amióta Pesten élek.” - foglalta össze kötödését. Nem utolsósorban pedig a Terézváros Magazinban is rendszeresen jelennek meg írásai. Verseit 1990-től közlik az irodalmi folyóiratok, az Élet és Irodalom, a Holmi, a Jelenkor.


A Líra-Pont közönsége élvezettel hallgatta a szerző történeteit

Tizenegy verseskönyve és három novelláskötete jelent meg. Legismertebb munkája a Paulus című verses regény, illetve a Nibelung-lakópark című drámai költemény.

Az íróval Brém-Nagy Ferenc beszélgetett, a jelenkorról, az irodalom szerepéről, színházról, történelemről. A kötetlen beszélgetés során elmondta többek között, hogy nem hajlandó lenézni az olvasóit, nem fog bulvárosabb stílusban írni csak azért, hogy többen olvassák. A Líra-Pontban legkisebb jégkorszak című művéből olvasott fel, majd dedikálta a könyvet a találkozó résztvevőinek.2017. szeptember 28.