image

Előzzük meg a tűzeseteket!

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság a halálesettel és sérüléssel járó tűzesetek csökkentése érdekében kezdett országos akciót.

 


Ennek keretében főként az egyedül élő, idős korosztályt igyekeznek megszólítani. A szakemberek felhívják a figyelmet a nyílt láng és a dohányzás veszélyeire, az elektromos tüzek megelőzésére, a gázkészülékek kockázat mentes használatára, illetve arra is, miként kerülhetjük el a konyhai tüzeket.

Fontos tudni például. Hogy nagy teljesítményű készülékeket – elektromos kandalló, automata mosógép, szerszámgépek – ne használjunk egyidejűleg. Túlterheljük velük a hálózatot, s így könnyen tüzet okozhatnak. Elektromos tüzet tilos vízzel oltani! Az oltáshoz használjunk porral oltó kézi tűzoltó készüléket vagy ha olyan nincs a háznál, akkor használhatunk homokot vagy valamilyen nem gyúlékony, nagy felületű anyagot, amely elzárja az oxigént a tűztől. Ha új gázkészüléket tervezünk beüzemelni, vagy régebbi készüléken kell javítási, karbantartási munkát végezni, a munkálatokat minden esetben csak a gázszolgáltatónál regisztrált és szakképzett szakember végeztessük!

 2017. szeptember 15.