image

Átadták a felújított fasori óvodát

Az ünnepségen az óvodás gyerekek és szüleik, az intézmény munkatársai, a kerületi óvodák vezetői vettek rész, valamint az önkormányzat képviseletében Hassay Zsófia polgármester mellett Papp László és Simonffy Márta alpolgármesterek, Mogyorósi Sándor jegyző és a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. képviselői vettek részt.  

 


Hassay Zsófia rövid beszédében először az óvodás gyerekeket szólította meg, azt próbálta megtudakolni, hogy a felújított játszóudvaron kinek, mi a kedvence: a sportpálya, a hinták, a bújócskás játékok, avagy az ovizsarus hinták? Még egy Tóthárpád Ferenc-versből vett idézettel is igyekezett kedveskedni a kicsinyeknek a polgármester.

Hassay Zsófia polgármester és Barkóczi Mariann óvodavezető 

Aztán a felnőttekhez szólt Hassay Zsófia. Elmondta, hogy mindössze négy és fél hónap alatt készült el az óvoda-épület homlokzatának felújítása és az új játszóudvar kialakítása.

A polgármester felidézte a kezdeti lépéseket, hogy a felújítás közösségi kezdeményezésre indult, mivel a szülők felajánlották, hogy segítenek megtervezni egy új játszó-és sportudvart. Az ügynek megnyerték a társasház lakóit is, így került sor az egész ingatlan homlokzatának és a tetőnek a felújítására. A lakók 10 millióval járultak hozzá a költségekhez, az önkormányzat pedig összesen 149 millió forintot költött rá. A beruházás keretében a négy homlokzati fal felújítása mellett kicserélték a tetőhéjazatot és a bádogos szerkezetet is, új ablakokat, valamint a belső felújítási munkálatok keretében új padlóburkolatokat is kapott az épület. Teljes egészében megújultak a tornaszoba felszerelései is.

Az átadáson az Eszter-lánc Mesezenekar lépett fel

A polgármester elmondta, hogy az első udvarban új díszkertet alakítottak ki, hátul pedig csodás játszóeszközök várják a gyerekeket. Az udvar új világítóberendezést is kapott és egy kifejezetten az óvodás gyermekeknek kifejlesztett műfüves sportpályát. A felújítás keretében korszerűsítették az udvar vízelvezető rendszerét is, valamint elvégezték a nyári karbantartási munkákat is.

A kicsik örömmel hallgatták a zenés előadást

Hassay Zsófia végül megköszönte a tervezők, a kivitelezők, a lakók, a szülők, az óvodavezető és munkatársai együttműködését. Ennek köszönhetően „gyönyörű környezetben folytatódhatnak a családias légkörű kreatív programok, a gyerekek a szülőkkel és az óvodapedagógusokkal együtt ünnepelhetik meg a szüretet, betakarítást és a Márton-napot” – fogalmazott a polgármester.

Végül ismét a gyerekekhez szólt. Arra kérte őket, hogy nézzenek majd fel a homlokzatra, ahol egy címert láthatnak, és benne egy hegedűt. Elmondta nekik, hogy 120 esztendővel ezelőtt ebben a házban egy híres hegedűművész lakott. Az épület egykor Hubay Jenőnek a Zeneakadémia híres hegedűtanának családja tulajdonában volt.

A szépen megújult játszóudvar

Barkóczi Mariann óvodavezető miután megköszönte az önkormányzat fejlesztését elmondta, hogy egy nagy álma teljesült a játszóudvar megvalósításával. Elmondta, hogy sok évvel ezelőtt egy óvodás gyerek szülője hagyott örökül az óvodára egy mottót, ami meghatározza az óvoda szellemiségét: „Élmény, szeretet, törődés”. Fontos, hogy a szülők úgy érezzék, nyugodtan otthagyhatják gyermeküket az óvodában – hangsúlyozta. Mint elmondta, az új játszóudvar nagy segítség ahhoz, hogy a gyerekek olyan jól érezzék magukat az óvodában, hogy este úgy menjenek haza, hogy akár még szívesen maradnának ott.

Az átadó ünnepség végén az Eszter-lánc Mesezenekar örvendeztette meg hangulatos műsorával a kicsinyeket, és a felnőtteket is.  2017. szeptember 13.