image

Terézváros újszülöttjét köszöntötték

Répás Luca Zsófia ez év június 6-án látta meg a napvilágot, és ezzel kiérdemelte a „Terézváros újszülöttje” címet. A „kitüntetést”, egy díszoklevél formájában, ünnepélyes keretek között Hassay Zsófia polgármester adta át a kisgyermek szüleinek szeptember 4-én a polgármesteri hivatal tanácstermében.

 

 


Hassay Zsófia a díszoklevél mellett átnyújtotta Luca szüleinek, Répás Eriknek és Répásné Fejes Gabriellának a Terézváros újszülöttje cím birtokosának járó 60 ezer forint értékű adományt, ezen felül átadta az önkormányzat ajándékcsomagját, amelybe egy pelenkázó táska mellé fürdőlepedő, textilpelenkák, babaétkészlet, előke, a fürdés közbeni játékhoz nélkülözhetetlen csipogó játék és egy altató versekből összeállított Ringató című könyvecske került.

A gyönyörűséges csöppség meglepő nyugalommal viselte a díjátadás megpróbáltatásait, sőt Luca Zsófia szemmel láthatóan még élvezte is, hogy ő van az ünnepség középpontjában, de az is lehet, hogy kellemesnek találta a polgármester asszony hangszínét, hiszen többször is rámosolygott.


Lucát és szüleit Hassay Zsófia polgármester köszöntötte a hivatalban

A polgármester asszony felhívta Luca édesanyjának figyelmét az ajándékcsomagban található kis tájékoztatófüzetre is, amelyben a neves szakemberek tollából származó írások hasznos információkkal látják el a csecsemőket gondozó szülőket. Jóllehet, Luca anyukájának túl sok új információt aligha tartalmaz a füzetecske, hiszen szakmabelinek számít, tekintve, hogy a foglalkozása óvodapedagógus. Luca édesapja, Répás Erik szociális munkásként dolgozik. Mint azt tőle megtudtuk, 2013 óta élnek Terézvárosban, Luca az első gyermekük, és szeretnének még egy gyermeket vállalni.

Lucát elkísérte a jeles alkalomra a keresztanyja, Hegyi Melinda is, aki elmondta, hogy Luca Zsófiát október elsején fogják megkereszteli az Avilai Nagy Szent Teréz Templomban.

 

 

 

 

 2017. szeptember 04.