Ajándékozással kezdődött a tanév

Kedves Terézvárosiak!

Szeptember 1-je mindenhol a tanévkezdésről szól. Nem volt ez másként kerületünkben sem, ám az itt működő általános iskolák elsős kisdiákjai számára kézzel fogható meglepetést is hozott az idei tanévnyitó. A tanulmányaikat megkezdő gyerekek egy hasznos holmikkal telepakolt hátizsákkal térhettek haza. A most beiratkozott terézvárosi óvodások is hasonló ajándékra számíthatnak, s az újszülöttek számára is készültek ajándékcsomagok, melyeket folyamatosan adunk majd át a szülőknek.

 


Kedves Terézvárosiak!

Önkormányzatunk több módon is igyekszik javítani az egészségügyi szolgáltatás színvonalán. Idén 100 millió forintot költünk eszközfejlesztésre, megkezdtük a kerületben lévő öt háziorvosi rendelő, valamint a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat Csengery utcai épületének felújítását. Szeptemberben átadunk egy rendkívül korszerű digitális mammográfot és egy ultrahang készüléket, melyek a komplex klinikai emlővizsgálatot szolgálják a TESZ-ben.

 

Kedves Terézvárosiak!

Szeptemberben is egymást követik kerületünkben a színvonalas és szórakoztató programok. Másodikán a Kolibri Színház ingyenes családi nappal nyitja meg idei évadát a Jókai téren. A Hunyadi téri Tér/zene koncertek is folytatódnak, az őszi napokon visszatérünk a délelőtti időpontokhoz.

Szeptember 5-én a Széchenyi fürdőben ismét egészségnapra várjuk a szépkorúakat. Lesz gyógytorna, masszázs, a jó hangulatról pedig ezúttal Csonka András gondoskodik.

Minden évben sokan várják a különleges élményt nyújtó, szabadtéri komolyzenei koncerteket. Az Operaház évadnyitó előadását szeptember 9-én este kísérhetik figyelemmel az impozáns épület előtt megjelenők, ahol kortárs ruhatervezők darabjait mutatják be a táncművészeti egyetem hallgatói, a szünetben pedig művészi installációkat vetítenek az Operaház homlokzatára.

Idén szeptember 16-17-én rendezik meg az autómentes hétvégét, melyhez most is csatlakozik kerületünk. Az Andrássy utat két napra birtokba vehetik a gyalogosok, hogy itt és így részesei lehessenek Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának.

2017. szeptember 1.

 Korábbi polgármesteri köszöntők >>

2017. szeptember 02.