image

A U2 zenéje szólt a Hunyadi téren

Ha valaki szombat este a Hunyadi tér környékén járt, aligha bírta megállni, hogy ne nézze meg, kik adják elő ilyen jól a U2 ma már klasszikusnak számító muzsikáját. A rekkenő hőség ellenére megtelt a tér, a koncert mellett ezen a délutánon a szökőkútnak örültek a legjobban a fiatalabbak.

 


A Station-U2 Tribute Band nevű formációt Csákvári László és testvére, Csákvári Gábor alapította azzal a céllal, hogy U2 dalokkal szórakoztassa magát és a közönséget. Évekig klubokban zenéltek, 1998-ben sikeres koncertet adtak az E-klubban, de játszottak Demjén Ferenc előzenekaraként is. Vannak saját szerzeményeik is, szép számmal, ám az utóbbi időben szinte kizárólag a U2 zenéjét adják elő fellépéseiken.

2007-ben a zenekar átmeneti időre megszűnt, 2010-ben álltak újra össze, azóta rendszeresen koncerteznek.

Műsorukon mindig szerepelnek a kötelező U2 slágerek – Vertigo, Mysterious Ways, Elevation ,With or without you – de ezek mellett az olyan csemegék is, mint a Walk on.

Szombat este a Station-U2 Tribute Band – Balikó Tamás (gitár), Kajtár Tamás (basszus), Horváth Gergely (billentyű), Kovács Gergely (dob), Csákvári László (ének) – igazán kitett magáért, a U2 rajongóinak nagy örömére fergeteges koncerttel tisztelegtek a U2 zenei munkássága előtt.2017. augusztus 06.