image

Margit néni 90 éves lett

Kunyik Imrénét. Margit nénit kilencvenedik születésnapja alkalmából családja körében, otthonában köszöntötte Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere.


Az ünnepelt meghatódva vette át a polgármestertől az ajándékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét.

Elmesélte, 1946 óta minden, de minden Terézvároshoz köti. Hetvenegy esztendeje nemcsak itt él, de nyugdíjba vonulásáig a kerületben, az Anker közi Csemegeboltban dolgozott. Így aztán, bár Kisbéren született, de számára az otthont Terézváros jelenti.

Hassay Zsófia Margit néni kérésére felolvasta a niniszterelnök köszöntőlevelét

A beszélgetés során kiderült, hogy nagyon szeretett a kereskedelemben dolgozni. Mindig legjobb tudása szerint, szívvel, lélekkel végezte munkáját. Ezt főnökei is elismerték, többször ajánlottak fel számára vezetői állást, de ő attól tartva, hogy kevesebb idő jutna a családjára, ezt mindig visszautasította.

Az önnepelt szerint a hosszú élet titka a munka szeretete és a mértékletesség

Margit néni férjét már évtizedekkel ezelőtt, 1984-ben elveszítette, már csak kettecskén élnek a lányával. Egy unokája és két dédunokája van, akikkel sajnos, csak ritkán találkozik.

A hosszú élet titkát a munka szeretetében és a mértékletességben látja. Mint mondta, világéletében nagyon sokat dolgozott, de soha sem fűtötte a becsvágy. Nem akart kitűnni, állandóan szórakozni, mulatni, életét kitöltötte a munka és a család. Szabadidejében sokat olvasott, erről, a nappali polcain sorakozó könyvek is tanúskodnak.

Az ünnepelt búcsúzáskor Hassay Zsófia jókívánságaira reagálva tréfásan megjegyezte: a századik születésnapján még nagyobb vircsaftot csapnak majd. 2017. július 26.