image

Blues fesztivál a kánikulában

Pár napja még Tom Jonesszal egy színpadon lépett fel Pribojszki Mátyás, aki július 22-én, a Hunyadi téren zenélt a terézvárosiaknak.

 


A nyár legmelegebb napjainak egyikén valódi blues fesztivált varázsolt a Hunyadi téri zenepavilonba Pribojszki Mátyás és együttese. A teret megtöltő közönség sejthette, hogy emlékezetes élményben lesz részük, hiszen már a hang-beállást is sokan örömmel hallgatták, aztán egyre többen csatlakoztak a közönséghez.

A Pribojszki Mátyás Band tagjai kiváló blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon: Pribojszki Mátyás (szájharmonika, ének), Szász Ferenc (gitár, vokál), Molnár Dániel (dob), Csizmadia László (basszusgitár).

Pribojszki Mátyás a szájharmonika virtuóza, erről mindenki meggyőződhetett

Pribojszki Mátyás, az együttes frontembere jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival, illetve különböző formációival, 1994-2003 között a Blues Fools alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől.

12 év elteltével, 2009-ben pedig már Pribojszki Mátyás volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika világbajnokságon. Az elmúlt években, a saját neve alatt, új zenekarával a Pribojszki Mátyás Banddel, az igényes hangszeres élőzenét kedvelő, jóval szélesebb körű közönség számára is bemutatkozott. 

A rekkenő hőség ellenére is mind elfoglalták a Hunyadi téri padokat

A napokban megtartott veszprémi fesztiválon Tom Jones elő-zenekaraként léphetett színre csapatával, s muzsikája annyira megtetszett a világsztárnak, hogy a magyar szájharmonikást felhívta magához a színpadra egy kis örömzenére.

Igazi fesztiválhangulatot teremtett a csapat

- Tom Jones számomra egy gyerekkori ikon, ezért is jelentette eddigi pályafutásom megkoronázását ez a veszprémi történet. Már annak is nagyon örültünk, hogy előttük léphettünk fel, az, hogy együtt zenélhettem velük, az pedig maga volt a csoda – mondta el érdeklődésünkre Pribojszki Mátyás, aki saját zenei stílusát így jellemezte: Pozitív, vidám blues-zene keveredve sok mindennel. Kicsit a populárisabb jazz elemekkel, groove-os kíséretekkel.

A terézvárosi közönség sok tapssal jutalmazta az egyelőre még rétegzenének számító blues-t játszó csapatot. Sokan talán most találkoztak először a műfajjal, ami pedig a Tér/zene-Zene/tér koncertsorozat változatos repertoárjának köszönhető.

 

 

 

 2017. július 23.