image

Lelki béke a hosszú élet titka

Kilencvenedik születésnapja alkalmából Lipcsei Miklósnét Hegyi András képviselő köszöntötte. Marika néni az ajándékok mellett átvehette Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét is.

 

 

 


Lipcsei Miklósné hosszú ideje, pontosan 68 esztendeje él Terézvárosban. Nagyon szereti Hajós utcai kis otthonát, korábban sokat járt színházba, az Opera a közvetlen közelében van. Fájós lába miatt mostanság már ritkán megy le az emeletről, de szépen felújított társasházukban most is szívesen gyönyörkörik.

Hegyi András képviselő vitte el Lipcsei Miklósnénak a köszöntő oklevelet

Marika néni a napokban töltötte be 90. életévét. Ebből a jeles alkalomból az önkormányzat részéről Hegyi András képviselő köszöntötte fel otthonában. Az idős hölgy lánya társaságában, saját készítésű süteményekkel várta a vedéget.

Érdeklődésünkre szívesen mesélt életéről. Megtudtuk, hogy kilencven esztendővel ezelőtt Máriapócson született. Édesanyja hat gyereket szült, de csak Marika maradt életben. Édesapja nagyon korán elhunyt, a kislány felkerült Budapestre, a nagynénihez, s később itt ismerkedett meg majdani férjével is.

Marika néni lányával, aki együtt él vele

– Először társbérletben laktunk a Hajós utcában, majd egy kis lakást kaptunk. Férjem 18 éve halt meg. Egy lányom van, ő velem él, van egy unokám és egy kis dédunokám is, akiktől sok szeretetet kapok. Ha tehetem olvasok, szeretek sütni, főzni. Kislányként történt egy balesetem, aminek következtében 14 éves koromtól kezdve probléma volt az egyik lábammal, az sajnos most is gondot okoz. Mikor Pestre jöttem a Papucskészítő Szövetkezethez kerültem, s ott dolgoztam 15 évig. Akkor leszázalékoltak – hallhattuk az ünnepelttől, aki körül mindvégig ott szaladgált Villám, a kis lógó fülű nyúl. Mint megtudtuk: nagyon rendes, kedves állatka, akinek köszönhetően Marika néni sosem érzi magát egyedül, még akkor sem, ha lányának el kell mennie valahova.

Villám, a lógó fülű nyuszi sok örömet okoz szépkorú gazdájának

A 90 éves, derűs és aktív asszonytól megkérdeztük, mi lehet a hosszú élet titka. Vélekedése szerint a titok a kiegyensúlyozottságban, a nyugodtságban, a lelki békében van.

 

 2017. június 28.