image

Megjutalmazták a kiváló diákokat

Terézváros kiváló diákjait köszöntötték és jutalmazták meg június 8-án a két tannyelvű általános iskolában.

 


Idén négy, VI. kerületi intézmény kilencvenhat diákja érdemelte ki az önkormányzat oklevelét és az azzal járó jutalmat. Az elismeréseket Hassay Zsófia polgármester és Simonffy Márta alpolgármester adta át június 8-án a Terézvárosi Magyar-Angol, Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskolában.

Idén négy intézmény kilencvenhat diákja kapott jutalmat

Hassay Zsófia beszédében emlékeztetett arra, hogy a Terézváros kiváló diákja címet tavalyelőtt osztotta ki először az önkormányzat. Akkor 81, 2016-ban 115, idén pedig 96 általános iskolás érdemelte ki a címet és a jutalmat. A Terézváros kiváló diákja kitüntetést azok kaphatják, akik országos, nemzetközi tanulmányi- vagy sportversenyen első, második, harmadik, illetve fővárosi tanulmányi vagy sportversenyen első, második, vagy harmadik helyezést értek el.

Hassay Zsófia polgármester a diákokat érintő önkormányzati támogatásra is felhívta a figyelmet

A polgármester kitért arra is, hogy rendkívül színes az a paletta, melyen tanulóink kimagasló eredményeket értek el. Az ország legjobbjai voltak különféle sportágakban, zenei, hangszeres versenyeken remekeltek, de a természettudományos, ismeretek, a környezetvédelem, a tánc terén is szépen szerepeltek. Hassay Zsófia arra biztatta a csodálatos teljesítményt nyújtó fiatalokat, hogy folytassák ezt az utat, legyenek hálásak szüleiknek, tanáraiknak.

Az eseményt táncos produkció is színesítette

A kerület vezetője köszönetet mondott a sikeres tanulók felkészítő tanárainak, majd felhívta a figyelmet az önkormányzat által biztosított támogatásokra. Ezek közül is kiemelte az egész évre szóló ösztöndíj igénybevételének lehetőségét, valamint a „Terézváros ifjú tehetsége” címért járó támogatást, amely a hazai és külföldi versenyeken, mesterkurzusokon, kiállításokon, bemutatókon való részvételre, nevezési díj, útiköltség, szállásköltség, anyagköltség, eszközbeszerzés finanszírozására, sport- és hangszer vásárlására vagy bérlésére használható fel.

 

 2017. június 09.