image

Szüts mérnök úr 90 éves

Június 1-jén Szüts Ferencet köszöntötte fel Bajza utcai otthonában 90. születésnapja alkalmából Császárné Csóka Ilona önkormányzati képviselő, a humán bizottság elnöke.

 


Szüts Ferenc feleségével, Ilona nénivel fogadott bennünket. Elmesélték, hogy pár nappal ezelőtt családjuk körében ünnepelték meg Szüts úr 90. születésnapját. Hatvankét éve élnek együtt teljes egyetértésben, egy lányuk, két unokájuk és két dédunokájuk van.Császárné Csóka Ilona képviselő ajándékkal is kedveskedett az ünnepeltnek


Szüts Ferenc Szegeden tette le az érettségi vizsgát, ezt követően a Diósgyőri Vasgyárban, majd a Duna Vasműben dolgozott, utóbbiban a villamos karbantartó üzem vezetőjeként, időközben elvégezte a műszaki egyetemet, villamosmérnöki diplomát szerzett.


A budapesti Kohó és Gépipari Tervező Vállalattól ment nyugdíjba. 39 éve élnek Terézvárosban. Szüts úr tavaly még saját maga vezette autójukat. Ők gondozták a Balatonfüredi telküket, ez évtől ezt már a lányuk végzi el helyettük. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, felesége, Ilona néni adta meg a választ: „A vonuló felhők között mindig kék az ég.” Vagyis ezt kell meglátnunk.


Császárné Csóka Ilona ajándékkal (édességgel és egy palack borral) is kedveskedett az idős ünnepeltnek, valamint átadta Szüts Ferenc mérnök úrnak Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét és Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét.2017. június 06.