image

Pedagógusokat tüntetett ki az önkormányzat

Pedagógusnap alkalmából, június 1-jén ünnepi műsorral köszönte meg az önkormányzat az Eötvös10 színháztermében a terézvárosi pedagógusoknak az elmúlt tanévben végzett munkájukat. Idén két tanár, Dományné Szebellédi Valéria és Árvai Balázs kapta meg a „Terézváros Közoktatásáért” kitüntetést.

 


Ünnepi beszédében Hasssay Zsófia az interneten a gyerekek közt népszerűségnek örvendő fiatal történelemtanárt, Balatoni Józsefet, Jocó bácsit idézte. „Sokszor felteszik nekem azt a kérdést, hogy miért szeretek ennyire tanítani. Mi is a jó abban, ha az ember tanár? Azaz nem is tanár, hanem pedagógus. Mert a kettő szerintem nem ugyanaz. Én ezért szeretem a hivatásomat: Gyerekekkel dolgozom, akik őszinték és szerethetők. Gyerekekkel dolgozom, akik a szeretetet meg is hálálják és viszontszeretnek. Átadhatom a gyerekeknek a tudásomat és nevelhetem őket közben. A gyerekekkel való közös munka során rengeteg mosoly és nevetés teszi széppé a napomat. Gyerekekkel lenni folyamatos fejlődés, ami az én személyiségemet is fejleszti".

Hassay Zsófia polgármester köszöntötte a kerület pedagógusait

A polgármester beszéde végén Böjte Csaba atyától kölcsönzött néhány gondolatot. Példaként állítva az atya gyermekek iránti okos szeretetét: „Én úgy gondolom, akkor szeretem a gyereket, ha szeretetem melege körülöleli, de emellett felkészítem arra, hogy erős lélekkel, terveket szőve, ki tudjon lépni az életbe, és a ha kell, a jég hátán is megéljen. Nevelünk azzal, hogy mi magunk mit tartunk értéknek, hogyan szólalunk meg, nehézségek idején mibe kapaszkodunk".

Hassay Zsófia ünnepi köszöntő beszédét követően immár tizenharmadik alkalommal adta át a polgármester és Simonffy Márta alpolgármester a „Terézváros Közoktatásáért” kitüntetést, amelyet idén Dományné Szebellédi Valéria, az Erkel Ferenc Általános Iskola ének-zene tanára és Árvai Balázs biológia-földrajz szakos tanár, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóhelyettese vehetett át.

Árvai Balázs érdeklődésünkre elmondta, nagyon meglepedődött, mikor megtudta, hogy ő az egyik díjazott. Mint megtudtuk, biológia-földrajz szakos tanár, 1995 óta tanít Terézvárosban. A tanulmányai után abban az iskolában kezdtem a pályát, ahova ő maga is járt, a Hegedű utcai intézményben. Később ebből az iskolából lett a két tannyelvű általános iskola és gimnázium. Arra a kérdésre, hogy mi tartotta a pályán ilyen hosszú ideig így felelt: " Én már gyerekkoromban elhatároztam, hogy pedagógus szeretnék lenni, és tanítani szeretnék, és azt a tudást, amit a biológia-földrajz szakon megszereztem, illetve a természetben járva tapasztaltam, azt szerettem volna továbbadni a fiataloknak. Főleg ez a magyarázata annak, hogy maradtam a pályán. Ez nagyon fontos hivatás és a jövő generációja szempontjából is nagyon fontos, hogy megpróbáljuk őket a természet szeretetére nevelni."

 A másik kitüntetett, Dományné Szebellédi Valéria 1981 óta tanít Terézvárosban. Mindig is énektanár, pedagógus szeretett volna lenni. A Zeneakadémiára járt középiskolai énektanári és karvezető szakra.

 


Az ünnepeltek munkáját jutalmakkal, fogadással köszönte meg az önkormányzat

Az önkormányzat képviselő-testülete által 2013-ban alapított „Kiemelkedő pedagógiai munkáért” polgármesteri elismerésben ebben az évben negyven pedagógus részesült.

Ezt követően az önkormányzat által fenntartott, illetve működtetett közoktatási intézmények vezetőinek köszönték meg az elmúlt évben végzett kiváló munkájukat.

Az önkormányzategészségügyi és szociális intézményei vezetőinek, valamint a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VI. Kerületi Tagintézménye vezetőjének is megköszönte az előző esztendőben végzett munkáját.

A Hoppál Mihály Band népdalfeldolgozásokat adott elő  

Végül 50, 60, illetve 65 évvel ezelőtt diplomát szerzett pedagógusok számára adott át Díszoklevelet Hassay Zsófia és Simonffy Márta.

Arany (50) diplomát kapott Bölöni Emőke, Horváth Károlyné, Nádas Lászlóné, gyémánt (60) diplomát vehetett át dr. Andrásfai Béla, Kovács Mária, vas (65) diplomát kapott Endrődy Károlyné és Molnár Istvánné.

A kitüntetések és jutalmak átadását követően a Hoppál Mihály Band népdalfeldolgozásokat és megzenésített verseket adott elő klasszikus szerzőktől. 2017. június 02.