image

Ajándékosztás az óvodákban

A terézvárosi önkormányzat polgármestere és alpolgármesterei a hagyományoknak megfelelően húsvéti ajándékot vittek a kerület óvodáiba.

 


Hassay Zsófia a Mesevilág és a Patróna, Simonffy Márta a Játékvár és a Kincseskert, Bundula Csaba a Szív és a Fasori óvodába járó gyerekeket  lepte meg egy-egy csokitojással.

A kicsinyek nagy izgalommal várták a húsvét előtt mindig ajándékkal érkező polgármestert és alpolgármestereket. Lelkesen meséltek arról, hogyan készülnek a legszebb tavaszi ünnepünkre. A fiúk szinte kivétel nélkül azt mondták, hogy húsvét hétfőn útra kelnek megöntözni az ismerősöket. A lányok pedig arról számoltak be, hogy festett tojással és finomságokkal várják majd a locsolókat.

 

Hassay Zsófia polgármester a Mesevilág és Patróna óvodába látogatott el

A Mesevilág és a Patróna óvodában Hassay Zsófia ajándékát a gyerekek a néphagyomány tavaszköszöntő, húsvéti szokásait megidéző műsorral és maguk készítette hímes tojásokkal, mézeskalács-figurákkal, képekkel, színpompás bokrétával viszonozták.

Búcsúzáskorl a polgármester a kicsiknek és családjaiknak, valamint az óvoda minden dolgozójának áldott húsvéti ünnepeket kívánt.

 

Simonffy Márta alpolgármestert is nagy örömmel fogadták a gyerekek

Simonffy Márta alpolgármester a Lendvay utca Játékvár és a Bajza utcai Kincseskert óvodákat kereste meg egy-egy kosár húsvéti csokitojással. A gyönyörű napos időben a gyermekek mindkét oviban az udvaron fogadták az ajándékkal érkező alpolgármester asszonyt. A Játékvár utcai óvodások egy kis műsort is rögtönöztek, többek között a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt adták elő.

Tekintettel arra, hogy ebéd előtt voltak az ovisok, az alpolgármester asszony megígértette velük, hogy csak otthon bontják ki a csokoládét, sőt még azt is, hogy akinek testvére van, az igazságosan osztja el az édességet.

Simonffy Márta kérdésére válaszolva mindkét óvodában pontos feleletet adtak a gyerekek, tudták, hogy a húsvéti ünnepekre készülünk, és ezért kapják az ajándékot.

Bundula Csaba alpolgármester a Fasori Kicsinyek Óvodájában is kapott ajándékot

A Szív utcában és a Fasori Kicsinyek Óvodájában Bundula Csaba képviselte az önkormányzatot. A gyerekek itt is előadták az ünnepre megtanult verseket, mondókákat és maguk készítette ajándékokkal köszönték meg az átadott csokitojásokat.2017. április 10.