image

Jótékonysági est a Thália Színházban

Március 6-án este a Szinyei Merse Pál Gimnázium volt diákjainak közreműködésével jótékonysági emlékestet rendeztek a Thália Színházban a január 20-án történt veronai busztragédia áldozatainak emlékére, valamint a balesetben megsérültek megsegítésére. Terézváros önkormányzata tízmillió forinttal járult hozzá a jótékonysági est céljaihoz.

 


A Szinyei Merse Pál Gimnázium nyugalmazott igazgatója, Rimóczy József által szervezett jótékonysági esten az iskola énekkara után Balla Endre, Barkó Judit, Benk Ágota, Csanády Stella, Dandó Zoltán, Deák Lili, Dolák-Saly Róbert, Farkas Vivien, Fenyő Iván, Fitos Réka, ifj. Jászai László, Jeges Krisztián, Jákó Krisztina, Kiss József, Kanda Pál, Lengyel Zoltán, Lengyelfi Miklós, Maszlay István, Soós Viktória és Szabó Petra léptek fel. A művészek előadásukkal fejezték ki együttérzésüket az elhunytak hozzátartozóinak, illetve a baleset sérültjeinek és érintettjeinek.


Hassay Zsófia polgármester (középen) volt az est fővédnöke 

Az est védnöke Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója, fővédnöke Hassay Zsófia polgármester volt.

Rimóczy József a jótékonysági est végén elmondta, hogy nagyon boldog, mert „méltóságteljes volt az emlékest, csendes, sokatmondó, próbált megnyugtatni, de kifejezte, hogy nagyon nehéz felejteni, nem is lehet. Csak egy lehetőséget adott a szíveknek, hogy kicsit megnyugodjanak. A méltósága mellett változatos volt, mindenki kapott egy kicsit muzsikából, versből, táncból, és úgy éreztem a csendből, hogy az emberek nagyon figyelnek. Nem lehetett tapsolni közben.

Az iskola diákjai is hozzájárultak fellépésükkel ahhoz, hogy az est felejthetetlen legyen

A művészek áldozatkészek voltak, a nyomda, amikor megtudta, milyen rendezvényre kérjük a kiadványt, felajánlotta, hogy ezt ingyen készíti el nekünk. A közönség soraiban itt voltak azok a diákok, akik szenvedői voltak a balesetnek, de kevésbé sérültek meg, és voltak itt nagymamák, akiknek elment a gyerekük” – mondta a gimnázium volt igazgatója.


A jótékonysági est bevételét és Terézváros önkormányzatának támogatását a Szinyei Merse Pál Gimnázium alapítványának utalják át

                                                                               ***

Közlemény

 

Tízmillió forinttal járul hozzá Terézváros önkormányzata a január 20-án, Verona mellett, a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait, tanárait és a csoport kísérőit ért tragikus buszbaleset áldozatainak hozzátartozói és túlélői javára a Thália Színházban, március 6-án megtartott jótékonysági emlékest bevételéhez.

A jótékonysági esten a gimnázium énekkara mellett Balla Endre, Barkó Judit, Benk Ágota, Csanády Stella, Dandó Zoltán, Deák Lili, Dolák-Saly Róbert, Farkas Vivien, Fenyő Iván, Fitos Réka, ifj. Jászai László, Jeges Krisztián, Jákó Krisztina, Kiss József, Kanda Pál, Lengyel Zoltán, Lengyelfi Miklós, Maszlay István, Soós Viktória és Szabó Petra lépett fel. A művészek előadásukkal fejezték ki együttérzésüket az elhunytak hozzátartozóinak, a baleset sérültjeinek és érintettjeinek. A közönség soraiban ott ültek a buszbalesetet épségben túlélő diákok és többen az elhunytak hozzátartozói közül.

Az emlékest védnöke Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója, fővédnöke Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere volt.

Hassay Zsófia polgármester ezúton is köszönetet mond Rimóczy Józsefnek, a Szinyei volt igazgatójának az emlékest megszervezésért, a fellépő művészeknek jószolgálatukért, a szép és méltóságteljes műsorért, és köszönetét fejezi ki Kálomista Gábornak, a Thália Színház igazgatójának is azért, hogy első szóra a kezdeményezés mellé állt és a színházat térítésmentesen a szervezők rendelkezésére bocsátotta.

A jótékonysági emlékest bevételét és Terézváros önkormányzatának támogatását a Szinyei Merse Pál Gimnázium alapítványának utalják át.

A kerületi önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a tragédia érintettjeit. A képviselő-testület jelentős összegű keretet hozott létre, amely az érintettek és családjaik közvetlen támogatására, a túlélők számára pszichológiai segítségnyújtásra, az áldozatok emlékének méltó megőrzését célzó kezdeményezések, illetve jótékonysági rendezvények felkarolására szolgál.

Terézváros Önkormányzata

Sajtóosztály


 2017. március 07.