image

Összemérték tudásukat a diákok

A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola adott otthont az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenynek március 3-án. Az ünnepélyes megnyitón a felkészítő tanárokat és a diákokat Molnár Zoltán, az intézményvezetője, Farkas Marianna, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzési főosztályának vezetője és Simonffy Márta, a terézvárosi önkormányzat humánügyekért felelős alpolgármestere köszöntötte.


Molnár Zoltán, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola igazgatója a résztvevők és a meghívott vendégek üdvözlését követően rövid beszédében elmondta: a Suliszerviz immáron 12. alkalommal rendezte meg a szakmunkástanulóknak a versenyt.

Molnár Zoltán igazgató nyugodt, nemes versengésre biztatta a diákokat

Az első fordulót követő közép magyarországi regionális fordulónak a Pesti Barnabás Szakképző Iskola negyedszer ad otthont. Mint mondta: egészen biztos benne, hogy minden diák tudással felvértezve érkezett, a verseny feladatainak megoldásához mindenkinek sok sikert és nemes versengést kívánt.

Farkas Marianna, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzési főosztályának vezetője hangsúlyozta: álláspontja szerint a versenyen indulók közül a végeredménytől függetlenül mindenki nyertesként távozhat majd hiszen, aki részt vett a megmérettetésen, az igyekezett túllépni önmagán.

Simonffy Márta, alpolgármester köszönetet mondott a diákokat felkészítő tanároknak áldozatos munkájukért, majd sok sikert kívánt az előttük álló megmérettetéshez. Mint mondta, az élet a kihívásokról és a véget nem érő tanulásról szól. "A tudás olyan, mint egy varázskulcs, amelynek birtokában újabb és újabb ajtók nyílnak meg előttünk, s belépve a világ egy addig ismeretlen szeglete tárul elénk. A tanulás magában hordozza a megismerés örömét, gyarapítja a tudás előtt nyitott ifjak szellemének, lelkének gazdagságát."

 Simonffy Márta reményét fejezte ki, hogy a nap végén mindenki elégedett lesz

Az alpolgármester örömének adott hangot, hogy a Suliszerviz Pedagógiai Intézet által szervezett regionális versenyre ez alkalommal is a világörökségi területen, az Andrássy úton található, Hauszmann Alajos által épített intézményben kerülhet sor.

Szucsik Ágnes tanárnő köszönetét tolmácsolta az iskolavezetés felé, hogy befogadták a versenyt, majd a jelenlévő diákokhoz szólva hangsúlyozta: legyenek büszkék teljesítményükre. Mint mondta: az első iskolai fordulón 146 hazai tanintézményből 2265 diák indult: komplex tantárgycsoportból 417 fiatal, humánból 749 tanuló, míg reál tantárgycsoportból 1099-en, akik közül a közép-magyarországi régióban a jelenlévő 80 diák bizonyult a legjobbnak. Tájékoztatása szerint március 3-án az ország hét különböző városában mérik össze a régiójuk legjobbjai tudásukat. Közülük kerülnek ki azok a tanulók, akik eredményeik alapján, az április közepén Debrecenben tartandó, országos döntő résztvevői lesznek.

 2017. március 05.