image

Évértékelő: Első a terézvárosi kapitányság

A terézvárosi rendőrség tavaly végzett munkájáról adott tájékoztatást Kecskés Tamás, a VI. kerületi kapitányság vezetője. A hagyományoknak megfelelően az állomány jelenlétében az Eötvös10-ben február 23-án megtartott évértékelőn részt vett Bucsek Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya, Hassay Zsófia polgármester, Papp László és Bundula Csaba alpolgármester, valamint Lindmayer Viktor, a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke.


Kecskés Tamás alezredes részletes beszámolójában kiemelte azokat a szervezeti, szolgálat-szervezési változásokat, amelyeknek köszönhetően több területen jelentős mértékben nőtt a rendőri munka hatékonysága és eredményessége. Mint mondta: az átalakítást annak igényével hajtották végre, hogy Terézvárosban professzionális, minőségi munkavégzésen alapuló, szolgáltatást nyújtó rendőrség jöjjön létre.

Bundula Csaba, Papp László, Hassay Zsófia, Bucsek Gábor és Kecskés Tamás

A rendőrkapitány kiemelkedőnek nevezte a terézvárosi kapitányságon folyó bűnügyi munkát. Szólt arról is, hogy a járőrszolgálatok megerősítésével jelentős mértékben növelték a rendőrök utcai jelenlétét, aminek eredményeként látványosan kevesebb lett a közterületen elkövetett bűncselekmények száma.

Az alezredes kitért arra is, hogy komoly eredményeket tudnak felmutatni a pesti Broadway területén pár évvel ezelőtt még sok fejtörést okozó bűnözési hullám visszaszorításában is. A terézvárosi rendőrkapitányság kezdeményezésére létrejött belvárosi akciócsoportnak köszönhetően sikerült minimalizálni a szórakozni vágyókra leselkedő veszélyeket.

A rendőrkapitány a jövő kihívásának nevezte a gazdasági, az interneten keresztül terjedő bűnözéssel szembeni hatékonyabb fellépést.

Kecskés Tamás köszönetet mondott Hassay Zsófia polgármesternek azért az anyagi, erkölcsi támogatásért, mellyel a kerületi önkormányzat segíti a rendőrség munkáját. Az állomány jelenlévő tagjainak is megköszönte az egész évi lelkiismeretes és áldozatos szolgálatteljesítést.

A terézvárosi rendőrök eredményes munkája büszkeségre ad okot

Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya elismeréssel szólt a terézvárosi rendőrök teljesítményéről. Mint mondta, ha lenne a budapesti rendőrkapitányságok között rangsor, akkor felderítési mutatói alapján, az első helyen Terézváros kapitánysága állna.

Budapest rendőrfőkapitánya hangsúlyozta, a rendőrség és a terézvárosi önkormányzat közötti együttműködés budapesti és országos szinten is példaértékű. Az önkormányzat elkötelezettsége a közbiztonság javítását illetően nemcsak a rendőrségnek biztosított támogatási összegekben, hanem a rendőri munka megbecsülésében, erkölcsi elismerésében is megmutatkozik. 2017. február 24.