image

Jégvarázs a Hunyadi téren

Idén is korcsolyázhatnak a terézvárosi gyerekek és felnőttek a Hunyadi téren a sportpályán kialakított jégpályán. December 1-jén a megnyitóra megjelent iskolás csoportnak és az érdeklődő környékbeli polgároknak Hassay Zsófia polgármester adta át korcsolyapályát.


A jégpálya 15 méter széles, 26 méter hosszúságú és 10 centiméter vastagságú, mesterséges temperálású, ami azt jelenti, hogy nem függ az időjárás viszontagságaitól. A jégpálya közepén Terézváros címere világít át a jégen. A korcsolyapálya melletti faházikóban lehet korcsolyát bérelni, vagy ha szükséges, élezni. Minden Terézváros ingyen használhatja idén is a pályát, csak a lakcímkártyát kell bemutatni.

A Mikulás is megjelent a jégpályán és ajándékokkal lepte meg a gyerekeket

Reggel 8-tól délután 2-ig az óvodások és az iskolások korcsolyázhatnak, ezt követően este 8-ig pedig az ifjak és a felnőttek korizhatnak rajta. Hétvégenként és a tanítási szünetben reggeltől estig a Hunyadi téri közpark nyitva tartásával megegyező időben bármelyik VI. kerületi lakos használhatja.

Hassay Zsófia polgármester mondott megnyitóbeszédet

Hassay Zsófia rendhagyó, interaktív rövid beszédet tartott a gyerekeknek, akik igencsak várják a karácsonyt, hiszen kórusban válaszolták meg a közelgő ünnep nevét.

A polgármester elmondta azt is, hogy kerületben három helyen, a Hunyadi téren a Szent Teréz templom mellett és polgármesteri hivatalban is állított az önkormányzat karácsonyfát. A Teréz körút és az Andrássy út pedig díszkivilágítást kapott.

A kicsik örömmel vették birtokba a pályát

Hassay Zsófia megnyitó beszéde után Berecz Ilona, az UTE jégtánc mesterének tanítványai tartottak bemutatót a jégen. Többek között a Jégvarázsból és a Diótörőből mutattak be részleteket a többszörös bajnok műkorcsolyázók és jégtáncosok.2016. december 02.