image

Advent - Korcsolyapálya a Hunyadi téren

Idén első alkalommal korcsolyapályává alakult át a Hunyadi tér egy része. A november 30-ai megnyitón kiderült: a terézvárosiak február végéig ingyen csúszkálhatnak a 7 cm vastag jégen. Ezen a napon ünnepi díszkivilágítást kaptak a kerület fő közterei, s helyükre kerültek a mindenki által megcsodálható karácsonyfák a Hunyadi téren, a Szent Teréz templomnál és a polgármesteri hivatal előcsarnokában.

 


Hassay Zsófia polgármester köszöntőjét a Mikulás is örömmel hallgatta

Az időjárás kivételével minden adott volt az adventi hangulathoz november 30-án délután, amikor a Hunyadi téren Hassay Zsófia polgármester ünnepélyes kertek között megnyitotta a korcsolyapályát. A fehér szakállú Mikulás szaloncukrot osztott, forró itallal és gesztenyeszívvel kínálták a jelenlévőket, a hangszórókból karácsonyi dalok szóltak, a hátteret pedig a Zenepavilonban felállított, mindenki karácsonyfája szolgáltatta.

Glózik Emese, a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola tanulója 

Hassay Zsófia az ünnepekhez kapcsolódó népszokásokat elevenített fel köszöntőjében, majd néhány  ide kapcsolódó kérdést tett fel a pavilon előtt állókhoz. A helyes választ adóktól tudtuk meg például, hogy a Mikulás Szent Miklós püspökről kapta nevét, aki szüleitől örökölt vagyonát a szegények között osztotta szét.

A polgármester elmondta: Terézvárosban olyan sok jó gyermek és felnőtt él, hogy nekik már november utolsó napján elkezdődhet az ajándékozás. Mint megtudtuk, az önkormányzat ajándékcsomagokkal, ingyenes cirkuszi és színházi előadással is kedveskedik majd a kerület lakóinak.

A megnyitó vendégeit gesztenyeszívekkel kínálták

A legnagyobb, legtöbbek által kihasználható és sok-sok élményt, örömet ígérő ajándék persze a február végéig igénybevehető korcsolyapálya a Hunyadi téren. A szépen megvilágított, fehéren csillogó jégen november 30-án, délután a Jégvirág Kupa nemzetközi korcsolyaverseny I. helyezettje, Glózik Emese, a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola tanulója kápráztatta el a nézőket. A bátrabbak követhetik példáját, akár kölcsönözhetnek korcsolyát is az itt lévő faházban, s február végéig gyakorolhatnak az este 8-ig nyitvatartó pályán.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK

A Hunyadi téren kialakított korcsolyapálya a november 30-ai megnyitót követően, december 1-jétől 2016. február végéig áll a terézvárosiak rendelkezésére.

A pályát teljesen ingyenesen használhatja minden VI. kerületi lakos lakcímkártyája felmutatása után, illetve a kerületben lévő intézmények tanulói diákigazolványuk, vagy az intézmény vezetője által kiállított igazolásuk felmutatása után.

A műjégpálya használatára jogosultak a kerületi intézmények dolgozói és családtagjai is.

A pálya naponta 8 és 20 óra között tart nyitva. Reggel 8-tól délután 2 óráig a terézvárosi intézmények gyermekcsoportjai élveznek elsőbbséget, a lakosságot délután 2 órától várjuk. Kivételt jelentenek ez alól a hétvégék, ünnepnapok, illetve az iskolai téli szünet ideje, amikor a kerületi lakosok bármilyen időpontban igénybe vehetik a korcsolyapályát.

 December 24-én a pálya 14 óráig, december 31-én 16 óráig, január 1-jén pedig 12 órától lesz nyitva.

 A sportolni, csúszkálni vágyók a helyszínen felépített faházban korcsolyát kölcsönözhetnek, éleztethetnek, az esténként szépen kivilágított pályán pedig zenei aláfestés teszi még élvezetesebbé a szabadidő eltöltését.

 2015. november 30.