Kedves Terézvárosiak!

 

Beköszöntött az ősz, ezzel együtt elérkezett a tanévkezdés ideje is. Terézvárosban szeptember 3-án tartották az általános iskolák a tanévnyitókat. Ezeken az ünnepségeken az elsős kisdiákok az önkormányzat értékes ajándékával, egy hasznos holmikkal telepakolt hátizsákkal térhettek haza. Szeptember 11-én a most beiratkozott terézvárosi óvodásokat is hasonló ajándékkal leptük meg.

 

 


Tovább...
2018. szeptember 05.

Kedves Terézvárosiak!

 

Kerületünk szépkorú lakói az utóbbi években megszerették és nagyon várják nyaranta a Széchenyi fürdőben megrendezett egészségnapokat. Idén július 3-án élvezhették ki a terézvárosi nyugdíjasok a méltán híres strand szolgáltatásait, természetesen ingyenesen. A kellemesen nyárias időjárásban még egy egészségnapot tart önkormányzatunk, mégpedig szeptember 3-án.

 

 


Tovább...
2018. június 20.

Kedves Terézvárosiak!

 

Az idei május és június is bővelkedik izgalmas programokban és meglepetésekben a kerületünkben élők számára. A gyermeknapot évről évre visszatérően a Fővárosi Nagycirkuszban ünnepeljük meg. Idén sem lesz ez másként, május 26-án, szombaton várjuk a családokat egy emlékezetes szombat délelőttre.

Az önkormányzat pedagógusnap alkalmából május 31-én a Terézváros Közoktatásáért és a Kiemelkedő Pedagógiai Munkáért kitüntetéseket adja át az arra érdemeseknek, valamint vendéglátással, kulturális programmal kedveskedünk az óvópedagógusok, tanítók, tanárok közösségének. Az évtizedekkel ezelőtt diplomázó szakemberekről sem feledkezünk meg, ők díszdiplomájukat vehetik át ezen a rendezvényen.

 


Tovább...
2018. május 17.

Kedves Terézvárosiak!

Önkormányzatunk igyekszik nagy figyelmet fordítani a környezet megóvására, illetve felhívni a figyelmet ennek fontosságára. Ahogyan az előző években, úgy idén is megünnepeltük a Föld napját. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon a Hunyadi téri gyűjtőpontokon átvettük a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékot. Ugyanitt és ugyanekkor muskátlit osztottunk a kerületi lakosoknak.

 


Tovább...
2018. április 13.

Kedves Terézvárosiak!

 

Képviselő-testületünk februári ülésén ellenszavazat nélkül fogadta el a 2018-as év költségvetését. Az idei büdzsének a szociális területtől kezdve az egészségügyi intézményekig csak nyertesei vannak, a kerületben élők közvetlenül is részesülnek az önkormányzat észszerűen takarékos, puritán gazdálkodásának eredményeiből. A korábbi támogatások megtartása mellett több juttatás összege jelentősen emelkedik, s minden eddigi mértéket meghaladó, 3 milliárd 400 millió forintos fejlesztésre is sor kerül. Mindezt hitelfelvétel nélkül, teljes egészében saját forrásaiból tudjuk megvalósítani.

 


Tovább...
2018. február 23.

Kedves Terézvárosiak!

 

Az önkormányzat felelős és takarékos gazdálkodásának köszönhetően 2018-ban is folytatódnak Terézvárosban a fejlesztések, beruházások. A Hunyadi téri vásárcsarnok második esztendeje folyó, teljes körű rekonstrukciójának keretében rövidesen befejeződik a négy ütemre tervezett beruházás második szakasza is, és az önkormányzatunk eddigi történetének legnagyobb értékű közbeszerzési eljárásának elindítása előtt áll.

Az egészségügyi intézmények tavaly megkezdett felújítási programja 2017 végére a félidejéhez érkezett, de van még feladat jócskán. Reményeink szerint, egy év múlva már arról adhatunk számot, hogy a kerület minden háziorvosi rendelőjében esztétikus, korszerű és kényelmes várók és vizsgálók fogadják a betegeket.

Ugyancsak fontos és látványos beruházás a Jókai tér ősszel megkezdődő átalakítása, megszépítése. A lakosság bevonásával készülnek a tervek, a cél pedig az, hogy egy pihenésre alkalmas, nagyobb zöldfelületű, rendezett és esztétikus tér jöjjön létre.


Tovább...
2018. január 05.

Kedves Terézvárosiak!


Önkormányzatunk az ünnepek alkalmából idén is korcsolyapályává varázsolta át a Hunyadi téren található sportpályát. December elejétől 2018 februárjáig ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosítunk a VI. kerületi lakosok részére. A korcsolyapálya ünnepélyes megnyitóját december 1-jén tartottuk, s ez alkalomból a „Karácsonyi mesék” című jégtánc előadást láthatták vendégeink az UTE korcsolya szakosztályának előadásában.


Tovább...
2017. november 01.

Kedves Terézvárosiak!

Idén október 14-15-én tartjuk a nagy hagyománnyal rendelkező Terézvárosi Búcsút, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ilyenkor adjuk át a kitüntetéseket mindazoknak, akik munkájukkal maradandó értékekkel gazdagították városrészünket.

A komoly hagyományokra visszatekintő rendezvényen különböző színpadi produkciók, kiállítás, fotószínház, gyermekjátékok szerepelnek, bemutatkoznak a kerület iskolái és óvodái, népszerű együttesek koncertjei gondoskodnak az egész napos szórakozásról. Az egész család számára izgalmas esemény idén is kézműves vásárral várja a közönséget.

 

 


Tovább...
2017. október 12.

Kedves Terézvárosiak!

Szeptember 1-je mindenhol a tanévkezdésről szól. Nem volt ez másként kerületünkben sem, ám az itt működő általános iskolák elsős kisdiákjai számára kézzel fogható meglepetést is hozott az idei tanévnyitó. A tanulmányaikat megkezdő gyerekek egy hasznos holmikkal telepakolt hátizsákkal térhettek haza. A most beiratkozott terézvárosi óvodások is hasonló ajándékra számíthatnak, s az újszülöttek számára is készültek ajándékcsomagok, melyeket folyamatosan adunk majd át a szülőknek.

 


Tovább...
2017. szeptember 02.

Kedves Terézvárosiak!

 

A nyári szünet előtti utolsó testületi ülésen a képviselők kiválasztották a Hunyadi téri vásárcsarnok nyertes tanulmánytervét, így az önkormányzat szerződést köthet a készítővel, s hamarosan elkezdődhet a rekonstrukció immáron mindenki számára látványos harmadik és negyedik ütemében elvégzendő feladatokra irányuló közbeszerzési eljárás is. Ezzel egy újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy sok évtized után végre teljesen megújulhasson a csarnok.

Tervezett felújításaink a nyári hónapokban is zajlanak. Ezek között szerepel például az orvosi rendelők rekonstrukciója. Annak érdekében, hogy a terézvárosiak komfortosabb körülmények között gyógyulhassanak, sorra megújulnak a rendelők, a betegeket addig a TESZ Csengery utcai központjába várják.

 

 


Tovább...
image
2017. július 11.
elozo-oldal1 | 2 | ... | 5 | 6kovetkezo-oldal