Kedves Terézvárosiak!

 

Az önkormányzat felelős és takarékos gazdálkodásának köszönhetően 2018-ban is folytatódnak Terézvárosban a fejlesztések, beruházások. A Hunyadi téri vásárcsarnok második esztendeje folyó, teljes körű rekonstrukciójának keretében rövidesen befejeződik a négy ütemre tervezett beruházás második szakasza is, és az önkormányzatunk eddigi történetének legnagyobb értékű közbeszerzési eljárásának elindítása előtt áll.

Az egészségügyi intézmények tavaly megkezdett felújítási programja 2017 végére a félidejéhez érkezett, de van még feladat jócskán. Reményeink szerint, egy év múlva már arról adhatunk számot, hogy a kerület minden háziorvosi rendelőjében esztétikus, korszerű és kényelmes várók és vizsgálók fogadják a betegeket.

Ugyancsak fontos és látványos beruházás a Jókai tér ősszel megkezdődő átalakítása, megszépítése. A lakosság bevonásával készülnek a tervek, a cél pedig az, hogy egy pihenésre alkalmas, nagyobb zöldfelületű, rendezett és esztétikus tér jöjjön létre.


Tovább...
2018. január 05.

Kedves Terézvárosiak!


Önkormányzatunk az ünnepek alkalmából idén is korcsolyapályává varázsolta át a Hunyadi téren található sportpályát. December elejétől 2018 februárjáig ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosítunk a VI. kerületi lakosok részére. A korcsolyapálya ünnepélyes megnyitóját december 1-jén tartottuk, s ez alkalomból a „Karácsonyi mesék” című jégtánc előadást láthatták vendégeink az UTE korcsolya szakosztályának előadásában.


Tovább...
2017. november 01.

Kedves Terézvárosiak!

Idén október 14-15-én tartjuk a nagy hagyománnyal rendelkező Terézvárosi Búcsút, melyre mindenkit szeretettel várunk. Ilyenkor adjuk át a kitüntetéseket mindazoknak, akik munkájukkal maradandó értékekkel gazdagították városrészünket.

A komoly hagyományokra visszatekintő rendezvényen különböző színpadi produkciók, kiállítás, fotószínház, gyermekjátékok szerepelnek, bemutatkoznak a kerület iskolái és óvodái, népszerű együttesek koncertjei gondoskodnak az egész napos szórakozásról. Az egész család számára izgalmas esemény idén is kézműves vásárral várja a közönséget.

 

 


Tovább...
2017. október 12.

Kedves Terézvárosiak!

Szeptember 1-je mindenhol a tanévkezdésről szól. Nem volt ez másként kerületünkben sem, ám az itt működő általános iskolák elsős kisdiákjai számára kézzel fogható meglepetést is hozott az idei tanévnyitó. A tanulmányaikat megkezdő gyerekek egy hasznos holmikkal telepakolt hátizsákkal térhettek haza. A most beiratkozott terézvárosi óvodások is hasonló ajándékra számíthatnak, s az újszülöttek számára is készültek ajándékcsomagok, melyeket folyamatosan adunk majd át a szülőknek.

 


Tovább...
2017. szeptember 02.

Kedves Terézvárosiak!

 

A nyári szünet előtti utolsó testületi ülésen a képviselők kiválasztották a Hunyadi téri vásárcsarnok nyertes tanulmánytervét, így az önkormányzat szerződést köthet a készítővel, s hamarosan elkezdődhet a rekonstrukció immáron mindenki számára látványos harmadik és negyedik ütemében elvégzendő feladatokra irányuló közbeszerzési eljárás is. Ezzel egy újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy sok évtized után végre teljesen megújulhasson a csarnok.

Tervezett felújításaink a nyári hónapokban is zajlanak. Ezek között szerepel például az orvosi rendelők rekonstrukciója. Annak érdekében, hogy a terézvárosiak komfortosabb körülmények között gyógyulhassanak, sorra megújulnak a rendelők, a betegeket addig a TESZ Csengery utcai központjába várják.

 

 


Tovább...
image
2017. július 11.

Kedves Terézvárosiak!

Május végén vehették birtokba az itt élők a mintegy 200 millió forintos költséggel, az önkormányzat saját forrásaiból újjáépített Benczúr-kertet. Nagy örömmel látjuk, hogy a kisgyermekes családok azonnal birtokba vették a különleges játszó- és közösségi teret, de az idősebbek is szívesen töltik szabadidejüket a mesevilágot idéző környezetben.


Tovább...
2017. június 06.

Kedves Terézvárosiak!

Májusban több olyan esemény is történik kerületünkben, mely a fejlesztések eredményeként sokak számára jelent majd örömöt. Ilyen lesz május 17-én a Bajza Utcai Általános Iskola szépen megújult udvarának átadó-ünnepsége. A patinás intézmény az idei tanévben ünnepelte fennállásnak 100. évfordulóját, s e centenárium egyik jeles eseménye lesz az udvar felavatása is.

 

Kedves Terézvárosiak!

Ugyancsak nagy várakozás, fokozott lakossági érdeklődés övezte a Benczúr kertben zajló munkálatokat. Az aprólékos tervezésbe a környéken élők is bekapcsolódtak, így a május 23-ai átadón reményeink szerint egy olyan új közösségi teret avathatunk fel, amely kicsik és nagyok számára egyaránt kellemes kikapcsolódást, pihenést jelent. Amíg a gyerekek a formavilágában és színeiben megújuló játszóteret vehetik majd birtokukba, a felnőttek a pihenőrészen szemet gyönyörködtető díszkert látványa mellett kapcsolódhatnak ki a rohanó hétköznapokból.

 


Tovább...
2017. május 05.

Kedves Terézvárosiak!

 

A húsvét a keresztény világ legnagyobb ünnepe. Ebben az évben már nagypéntek is munkaszüneti nap, így a családoknak több idejük lesz együtt az ünnepi készülődésre. Kívánok mindenkinek boldog, meghitt és vidám pillanatokban is gazdag húsvétot!


Tovább...
2017. április 10.

Kedves Terézvárosiak!

Február végi ülésén Terézváros képviselő-testülete elfogadta az idei költségvetést, mely az évek óta tartó takarékos és felelős gazdálkodásának köszönhetően idén is büszkeségre ad okot. A kerületben 2017-ben rekordösszegű fejlesztések valósulnak meg, céljainkat adósságmentesen, hitelkeret nélkül, saját erőből valósíthatjuk meg. 

A veronai busztragédia áldozataira március 6-án este, a Thália Színházban emlékeztünk. Az iskola volt diákjai adták a műsort, s a bevételt a balesetben megsérültek megsegítésére ajánlották fel a szervezők. Terézváros önkormányzata tízmillió forinttal járult hozzá a jótékonysági est céljaihoz.

Az 1848/49-es forradalomra a hagyományoknak megfelelően idén is a Jókai téren emlékezünk. A koszorúzással egybekötött ünnepségre várunk mindenkit március 14-én 14 órakor.


Tovább...
2017. március 08.

Kedves Terézvárosiak!A Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz veronai balesetében mérhetetlen
veszteség érte a családokat, az iskolát, Terézvárost és az egész országot.
Nehéz szavakat találni egy ilyen tragédia kapcsán, hiszen fiatal életek vesztek oda.
Osztozunk a szülők, hozzátartozók gyászában, miközben tudjuk, fájdalmukat senki sem
élheti át, foghatja fel. Azt tesszük, amit ilyen helyzetben tenni lehetséges: mellettük vagyunk
és minden rendelkezésünkre álló módon segítjük őket.Hassay Zsófia
polgármester


Tovább...
2017. január 03.
elozo-oldal1 | 2 | ... | 5 | 6kovetkezo-oldal