Table './terezvaros_hu/access' is marked as crashed and should be repaired Hírek | Budapest Főváros Terézváros Önkormányzata

Az Eötvös10 kulturális színtérben került sor az „Amit én megtehetnék” címmel az óvodásoknak és általános iskolásoknak kiírt környezetvédelmi pályázat eredményhirdetésére. A legjobb alkotások készítői Matokanovic Lídiától, a terézvárosi önkormányzat környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnokától vehették át jutalmukat.


Tovább...
image
2017. március 24.

Idén is sokan jelentkeztek az önkormányzat által szervezett ingyenes tanfolyamokra. A tavaszi kurzust március 22-én ünnepélyes keretek között Bundula Csaba, Terézváros alpolgármestere nyitotta meg az Eötvös10-ben.


Tovább...
image
2017. március 23.

Március 21-én kedden szakmai konferenciát tartottak a táncterápiáról az Eötvös10-ben Mattyasovszky Zsófia szociológus szervezésében.

 


Tovább...
image
2017. március 22.

A kerület óvodái március végén - április elején nyílt napokat tartanak a beiratkozó gyerekek szülei számára.


Tovább...
2017. március 20.

Modern Árkádia címmel nyílt meg az Eötvös10-ben Tóth Angelika Derkovits-díjas festőművész kiállítás. Az április 20-ig látható tárlatot Szili Kovács Tibor, az önkormányzat képviselője és Hanka Nóra művészettörténész nyitotta meg.


Tovább...
image
2017. március 17.

Lakossági fórumot tartottak március 14-én délután a polgármesteri hivatalban a készülő településképi arculati kézikönyvről, illetve a településképi rendeletről.

 


Tovább...
image
2017. március 16.

Az önkormányzat kiírta aktuális pályázatát a kerületben lévő társasházak felújítására. 

 


Tovább...
2017. március 14.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek március 14-én délután, a Jókai-szobornál a terézvárosi polgárok. Ünnepi beszédet mondott Hassay Zsófia polgármester.

 

 


Tovább...
image
2017. március 14.

Március 14-én tízen tettek magyar állampolgársági esküt Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere előtt. A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosítása vezette be hazánkban az egyszerűsített honosítási eljárást. A törvény módosítása 2010. augusztus 20-án lépett hatályba, az új szabályokat a 2011. január 1-jétől benyújtott kérelmekre kell alkalmazni.


Tovább...
image
2017. március 14.

Kedves Terézvárosiak!

Február végi ülésén Terézváros képviselő-testülete elfogadta az idei költségvetést, mely az évek óta tartó takarékos és felelős gazdálkodásának köszönhetően idén is büszkeségre ad okot. A kerületben 2017-ben rekordösszegű fejlesztések valósulnak meg, céljainkat adósságmentesen, hitelkeret nélkül, saját erőből valósíthatjuk meg. 

A veronai busztragédia áldozataira március 6-án este, a Thália Színházban emlékeztünk. Az iskola volt diákjai adták a műsort, s a bevételt a balesetben megsérültek megsegítésére ajánlották fel a szervezők. Terézváros önkormányzata tízmillió forinttal járult hozzá a jótékonysági est céljaihoz.

Az 1848/49-es forradalomra a hagyományoknak megfelelően idén is a Jókai téren emlékezünk. A koszorúzással egybekötött ünnepségre várunk mindenkit március 14-én 14 órakor.


Tovább...
2017. március 08.
elozo-oldal1 | 2 | ... | 135 | 136kovetkezo-oldal