Négy új Audi A3-as autót kapott a terézvárosi rendőrkapitányság tavaly év végén. A gépkocsikat Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át a Készenléti Rendőrség központi objektumában.


Tovább...
image
2018. január 15.

Életének 87. évében, február 13-án este elhunyt Wacha Imre nyelvész, a közmédiában dolgozó rádiós és televíziós bemondók beszédtanára – közölte a család az MTI-vel.

 


Tovább...
image
2018. február 14.

Szakmai napot tartottak a terézvárosi óvodapedagógusok. A február 12-én a Játékvár Óvodában megrendezett egész napos eseményen olyan fontos kérdések és jelenségek kerültek napirendre, amelyekkel munkájuk során nap, mint nap találkoznak az intézmények dolgozói.


Tovább...
image
2018. február 12.

Igazi sztárvendégek közreműködésével tartottak nyílt napot február 9-én este a SportPontban.

 


Tovább...
image
2018. február 10.

A korábbi szabályozás az alábbiak szerint módosul:

A rendelet hatálya kiterjed azon, a vizsga napján 35. életévét be nem töltött diákra, aki rendelkezik:

- a vizsga letételét megelőző legalább 12 hónapja folyamatosan Terézváros közigazgatási területén bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel és

- közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán, aktív tanulói, illetve hallgatói jogviszonnyal.

Terézváros Önkormányzata támogatás biztosításával hozzájárul a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez, továbbá az első államilag elismert komplex nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga megszerzéséhez (nyelvtanfolyam díja, tankönyv, szótár).

A támogatás iránti kérelmet a jogosítvány megszerzését, illetve a komplex nyelvtudást igazoló vizsgabizonyítvány kiállításának napját követő 30 napon belül – erre a célra rendszeresített nyomtatványon – lehet benyújtani. E határidő jogvesztő.

A rendelet hatályba lépésének ideje: 2018. február 1.

Benyújtási határidő: folyamatos.

A részletes szabályokat Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (II. 28.) rendelete - az Esélyegyenlőségi Program keretében biztosított támogatásokról - tartalmazza.

 

 

Budapest Főváros VI. kerület

Terézvárosi Polgármesteri Hivatal

Humánszolgáltatási Főosztály


Tovább...
2018. február 09.

Perbeszédekkel és az utolsó szó jogán tett nyilatkozatokkal vette kezdetét a palotaper másodfokú eljárása február 7-én, majd folytatódott február 9-én a Fővárosi Ítélőtábla Máziné dr. Szepesi Erzsébet vezette tanácsa előtt.

 

 


Tovább...
image
2018. február 08.

Február 7-én, szerdán tartják meg a palotaper másodfokú eljárásának első tárgyalási napját. Elsőfokon a vádlottakat bűnösnek találták, s felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 

 


Tovább...
image
2018. február 06.

Az ingyenesen használható, Hunyadi téri jégpálya február 18-áig várja a terézvárosiakat.

 


Tovább...
2018. február 05.

Bizonyára szép számmal akadnak olyan kétkedők, akik megkérdőjelezik, hogy épülhet egy olyan tér a város kellős közepén, ahol lehet üldögélni, beszélgetni, vagy egy vízjáték mellett csak csöndesen elmélázni, ahol a kerti hangulatot árasztó, zöld növényekből kialakított olvasósarokban lehet olvasgatni, időnként a magyar kortárs irodalom képviselőivel találkozni. A terézvárosi önkormányzat január 29-ei, Jókai tér felújításáról szóló fóruma azt bizonyítja, hogy mindez nagyon is lehetséges.


Tovább...
image
2018. január 31.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendelő felújítása miatt az Eötvös utca 4. szám alatti háziorvosi rendelések 2018. február 5-től 2018. május 31-ig a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (Csengery u. 25.) alagsorában működnek.

 


Tovább...
2018. január 31.
elozo-oldal1 | 2 | ... | 157 | 158kovetkezo-oldal