Bizottsági határozatok / 50/2016. (IV. 19.) hum. határozat

50/2016. (IV. 19.) hum. határozat:

 

 

A Humán Bizottság úgy dönt, hogy támogatja az alábbi határozati javaslatot:

 

1.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján az Alfavit Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 0 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához.

 

2.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján az Astangajóga Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 50 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a belépők a nyári táborokban üdülő gyerekeknek és az útiköltség a nyári tábor programjaihoz költségeire fordítható.

 

3.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Bajzások Jövője Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 245 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a háromfordulós történelmi vetélkedő legjobbjainak jutalomkirándulása és a 6 hét vízilabdatábor költségeire fordítható.

 

4.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Derkovits Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 228 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás az iskolai oktatás körülményeinek javítására (fényképezőgép objektívvel a fotószakkör számára, gépek berendezések a tankonyhába: gáztűzhelyek, zöldség- és gyümölcsaszaló, szendvicssütő és IKEA polcok) költségeire fordítható.

 

5.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján az Erkeles Diákokért Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 247 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a fotópályázat, a makett készítés, az aszfaltrajzverseny, az állatkiállítás, a segítőkutya bemutatók, „A városban élő vadállatok” c. előadások, „A helyes állattartás” c. előadások, a tárgyi jutalmak a pályázatokon és előadásokon és a paravánok felújítása költségeire fordítható

 

6.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Kölcsey Gimnáziumért Közhasznú Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 0 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához.

 

7.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Liszt Múzeum Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 250 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a honoráriumok a múzeumpedagógiai foglalkozásokon költségeire fordítható.

 

8.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Márki János Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 100 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a 2 fő meghívott tréner munkadíja a színjátszó kör nyári táborában költségeire fordítható.

 

9.    Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Postás Múzeumi és Művelődési Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 100 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás az előadók tiszteletdíja költségeire fordítható.

 

10. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Terézvárosi Tudástér Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 300 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a pódium bérleti díja az angol esthez, a belépők a témahéten és jutalomkönyvek a diákoknak költségeire fordítható.

 

11. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Terézvárosi Vörösmarty Mihály Általános Iskoláért Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 185 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a túlfeszültségvédős elosztók/hosszabbítók, az eszközök, jutalmak (édesség) a projektnapokra, a győztes osztály egy programjának támogatása, a dekoráció a ballagásra, a könyvjutalom a ballagásra, dekoráció a tanévzáróra, a jutalmazás a tanévzárón, az állateledel, vitamin, alom és eszközök a zöldsziget működtetéséhez és fertőtlenítő spray és papírtörlő a NETFIT felmérésekhez költségeire fordítható.

 

12. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Terézvárosi, Újlipótvárosi Gyermekekért és Ifjúságért Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 200 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a szociálisan rászorultak, többgyermekes családok tábordíjának támogatása bakonyi táborozáson (Homokbödöge) költségeire fordítható.

 

13. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Tóth Aladár Alapítványt az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 200 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a hangszerszállítás a tehetséggondozó táborba (Szilvásvárad) költségeire fordítható.

 

14. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Budapesti Honismereti Társaságot az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 0 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához.

 

15. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Budapesti Városvédő Egyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 70 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a kórus díjazása az Epreskerti Esték alkalmával költségeire fordítható.

 

16. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Derűs Alkonyat Nyugdíjas Egyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 250 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a zenei ismeretterjesztő előadások, a zongorakoncert, az anyák napi műsor, a képzőművészeti-közművelődési előadások és a Székesfehérvár és környéke kirándulás (autóbusz, belépők és idegenvezető) költségeire fordítható.

 

17. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Fiatal Filmkészítők Egyesületét az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 0 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához.

 

18. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Keresztény-Zsidó Társaságot az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 120 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a „Görög-magyar kéziszótár az Újszövetség irataihoz” c. kiadvány korrektúra és szerkesztés költségeire fordítható.

 

19. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Kisebbségi Közösségek Egyesületét az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 50 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a "Zenevarázs" c. műsor (a TEGOSZ-ban) utazási, szállítási, hangosítási és technikai költségeire fordítható.

 

20. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Kreatív Egyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 128 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a múzeumlátogatások Bécsben (bérelt autóbusz, belépők) és a művészeti tábor Horányban (szállás, étkezés, vonat, komp, szállítás, sportszerek, jutalmazás, alapanyagok, ágynemű mosatása) költségeire fordítható.

 

21. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Magyar Budo Szövetséget az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 150 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a bérletek és belépők vásárlása sport és kulturális programokra és a szállás- és sportszerek tárolása a táborozáson, bemutatókon, országjáráson költségeire fordítható.

 

22. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületet (Terézvárosi Nappali Melegedő) az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 150 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a kirándulás Királyrétre (bérelt busz, szendvicsek, ásványvíz és 100%-os gyümölcslé), a Roma világnap a Terézvárosi Melegedőben (alapanyagok az egytálételhez, kenyér, kávé, ásványvíz, üdítő, 1db 16 szeletes torta, eldobható evőeszközök, tányérok, poharak, szalvéta, mécsesek) és a szemétszedés Terézvárosban (takarító eszközök, alapanyagok az egytálételhez, kenyér, kávé, ásványvíz, üdítő, eldobható tányérok és evőeszközök) költségeire fordítható.

 

23. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Magyar Művészet és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 0 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához.

 

24. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Mozgássérültek Budapesti Egyesületét (Terézvárosi Szervezet) az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 122 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a koszorú az 1848-as hősök tiszteletére, a "Nyuszi-buli" (fellépők tiszteletdíja, kisértékű ajándék, ajándékok a tombolára, csomagolás) az Etyek-Felcsút kirándulás (külön busz, belépők) és az idegenvezetés a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Múzeumban költségeire fordítható.

 

25. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Német Kultúregyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 100 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a 10 db német nemzetiségi hagyományőrző zenemű hangszerelése és betanítása a 14 fős fúvószenekarnak költségeire fordítható.

 

26. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Rózsa Út Egy Emberhez Ingatlankezelő és Szociálisan Segítő Egyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 0 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához.

 

27. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Társalkotó Egyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 0 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához.

 

28. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Terézvárosi Nyugdíjas Klubegyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 250 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a szállás a Mátra és vidéke kiránduláson költségeire fordítható.

 

29. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Terézvárosi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületét az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 250 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a kirándulás Szarvasra (bérelt autóbusz, kombinált belépő az arborétumba és a "Mini Magyarország" kiállításra,sétahajó az arborétumban), az Esztergom ­Párkány kirándulás (belépők a Keresztény Múzeumba, múzeumi vezetés, kisvonat, hajó) és a Gemenc ­ Pörböly kirándulás (kisvonat, belépő a látogatóközpontba, túravezetés költségeire fordítható.

 

30. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Természetvédők Turista Egyesületét az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 125 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a Vértes-Gerecse kirándulás – buszköltsége és az Észak-Nyírség és Beregi Tiszahát kirándulás költségeire (busz, szállás, belépők a gyógyfürdőbe) fordítható.

 

31. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Vitakultúra Egyesületet az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 100 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a Playback előadás és workshop (a TEGOSZ-ban) költségeire fordítható.

 

32. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Budapest - VI. Szt. Család Plébániát az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 280 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a nagyböjti zenés áhítat (zenekar, énekes szólisták), a buszos zarándoklat Máriabesnyőre és Mátraverebélyre (autóbusz, belépők és idegenvezető), a zenei áhítat (zenekar, énekes szólisták) költségeire fordítható.

 

 

33. Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy pályázata alapján a Budapesti Zsidó Hitközséget (Hunyadi téri körzet) az 1/2016. (II. 18.) számú költségvetési rendelet 7. sz. melléklete 2. sorának terhére 250 000 Ft támogatásban részesíti a pályázatában megjelölt programjának megvalósításához. A támogatás a fellépő művészek tiszteletdíja a Lag Baomer ünnepi rendezvényen költségeire fordítható.