Újdonságok, fejlesztések

Kedves Terézvárosiak!

 

Az idei év több újdonságot is hozott kerületünkben: bevezettük a lakásfelújítási támogatást, növekszik a társasházi pályázatokon elnyerhető összeg, és kibővül a kör a kapualjak, lépcsőházak, bejárati kapuk felújításával, valamint kaputelefon-rendszerek kiépítésével.

Ugyancsak az újdonságok közé sorható az a támogatási forma, melyet a kiváló sport, illetve művészeti teljesítményt nyújtó kerületi diákok számára dolgoztunk ki.

 

Kedves Terézvárosiak!

 

A 2016-os fejlesztések közül csak a legjelentősebbeket sorolom fel: megkezdődik a vásárcsarnok felújítása az első ütemmel, százéves iskolánk, a Bajza idén kívül-belül megújul, az önkormányzat 379 millió forintot szán erre az átfogó programra. Megvalósul a Benczúr kert rekonstrukciója, SportPontot alakítunk ki a Rózsa utcában, folytatódik a Nyugati tér zöldesítése, megszépül a Játékvár Óvoda homlokzata és a Fasori Kicsinyek Óvodájának játszóudvara is.

 

2016. 02. 05. 

 

 

Vidám jégkarnevál a városligeti műjégpályán
Immár huszonharmadik alkalommal rendezték meg február 4-én, a Városligeti Műjégpályán a Terézvárosi jelmezes jégkarnevált.
Közlemények
Lakásfelújítási támogatás
Már igényelhető a terézvárosi lakosok számára az az új támogatás, melyet a rászorulók lakásuk felújítására fordíthatnak.
Útlezárás filmforgatás miatt
Egy filmforgatás miatt január 23. és február 2. között forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra kell számítani a kerület több pontján.
Tájékoztató a parkolásról
Meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfélszolgálati irodák a 2016-os várakozási hozzájárulások igénylőit.A tavalyi engedélyek január 31-éig érvényesek.
Gálaesttel ünnepeltük a kultúra napját
Gálaműsorral, ifjú tehetségekkel és országosan elismert művészekkel ünnepelte Terézváros január 21-én a magyar
Laci bácsi rokonai körében ünnepelt
Samu Lászlót, kerületünk egyik 90 éves lakóját születésnapján Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte.
Felhívás Nyugdíjas pedagógusoknak
Pedagógus díszokleveleket igényelhetnek az arra jogosultak a humánszolgáltatási főosztályon.
Állásfoglalás született a forrásmegosztásról
Az idei forrásmegosztásról is tárgyalt a képviselő-testület január 21-ei, rendkívüli ülésén.
Táblagépeket kaptak a Vörösmarty diákjai
A Digitális Iskola Program keretében táblagépeket kaptak a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói.
A volt jegyző tanúként vallott a palotaperben
Terézváros volt jegyzőjének meghallgatásával folytatódott január 14-én a palotaper.
Ajándék: Színházjegyeket kaptak az idősek
Simonffy Márta alpolgármester színházjegyekkel ajándékozta meg a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthon lakóit.
Gyermekek a környezetünkről
Gyerekek környezetvédelmi témájú alkotásaiból nyílt kiállítás január 11-én, a hivatalban.
MagazinKattintson ide a januári számért.
VideókA régebbi videók megtekintéséhez kattintson ide!
Korábbi híreink

FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ-PÁLYÁZAT

 Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete a 11/2015. (IV. 30.) helyi rendelete alapján a szociálisan rászoruló kerületi fiatalok esélyegyenlőségének biztosítása érdekében pályázatot hirdetTerézvárosi FELSŐOKTATÁSI Ösztöndíjra. 

 Az ösztöndíjra pályázhatnak a legalább a pályázati felhívás közzétételét megelőző 30. naptól bejelentett terézvárosi lakóhellyel rendelkező, Magyarországon államilag elismert felsőoktatási intézményben teljes idejű alap-, mester- vagy osztatlan képzésbenrésztvevő,aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a pályázat benyújtását megelőző félévben 3,5 tanulmányi átlagot elérő hallgatók, valamint  Magyarországon államilag elismert felsőoktatási intézménybe teljes idejű alap-, mester- vagy osztatlan, képzésre felvételt nyert jelentkezők, akik a Humán Bizottság döntéshozatalát megelőző időpontig aktív hallgatói jogviszonyt létesítenek és a középiskola utolsó tanévének végén szerzett tanulmányi átlaguk legalább 3,5, továbbá családjukban a pályázati felhívás közzétételét közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagát figyelembe véve, az egy főre jutó havi jövedelem nagysága nem haladja meg az öregségi nyugdíjnak a pályázati felhívás közzététele időpontjában irányadó legkisebb összege háromszorosát (85.500.-Ft-ot) és szociálisan rászorulónak minősül.

 A pályázat személyesen, kizárólag a 11/2015. (IV. 30.)önkormányzati rendelet függelékében található adatlapon nyújtható be. A pályázathoz csatolni kell: a hallgatói jogviszony igazolását (hallgatójelölt esetében a felvételt, utólagosan pótolva a jogviszony igazolást), a családtagok iskolalátogatási és hallgatói jogviszony igazolását, a tanulmányi átlagot, a szociális rászorultságot, valamint a kiírásban szereplő 12 hónapra vonatkozó jövedelmet igazoló iratokat. 

Az adatlapok beszerezhetők és a 11/2015. (IV. 30.) rendelet teljes szövege megtekinthető a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában, vagy letölthető a www.terezvaros.hu honlapról. Az ösztöndíjakról érdeklődni lehet a 342-7582-es telefonszámon.

Az ösztöndíj hat hónapra, a 2016. március 1-jétől 2016. augusztus 31-éig terjedő időszakra szól, és félévente 25 hallgató nyerheti el.

A Terézvárosi Felsőoktatási Ösztöndíj összege havi 35.000.-Ft. 

A pályázat benyújtásának határideje:2016. február 28. 

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. március 31. 

A pályázat benyújtásának helyszíne: Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztályának 411-es szobájában(1067 Budapest, Eötvös utca 3.). 

A jelentkezési lapok a http://www.terezvaros.hu/testuleti/rendeletek/hatalyos_rendeletek/2015_11.pdf  linken érhetők el. 

Humánszolgáltatási Főosztály