ÜNNEPELJÜNK, EMLÉKEZZÜNK EGYÜTT!

Kedves Terézvárosiak!

 

Mindenekelőtt örömmel jelenthetem be, hogy idei nagyberuházásunk, a Nyugati tér felújítása időre befejeződött, az ünnepélyes átadásra október 7-én, szerdán kerül sor.

Az október az egyik legeseménydúsabb hónapunk, ennek középpontjában a 17-18-ai hétvégén sorra kerülő, összművészeti fesztiválunk, a Terézvárosi Búcsú áll. Avilai Szent Teréz ünnepén az elmélyülésre, az ismeretszerzésre és a színvonalas szórakozásra is lehetőség lesz, s itt adjuk át az idei, terézvárosi kitüntetéseket is.

Az ENSZ október 1-jét nyilvánította immár 24 esztendeje az idősek világnapjává, erről önkormányzatunk is évről-évre megemlékezik. Év közben is folyamatosan igyekszünk segíteni, különleges figyelemmel övezni a szépkorúakat. Bízunk benne, hogy már megkapták a számukra juttatott Erzsébet-utalványokat, és jól érezték magukat az idősek világnapja alkalmából megtartott, ingyenes színházi előadáson, az Eötvös 10-ben!

 

Átadták a megszépült, újjá lett Nyugati teret
Ünnepélyes keretek közt adta át a nagyközönségnek Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere a megszépült Nyugati teret.
Közlemények
Fűtéstámogatás igényelhető
Az önkormányzat ősztől tavaszig, havi háromezer forintos, fűtési támogatást biztosít rászoruló, kerületi lakosoknak. A kérelmek már benyújthatóak.
Intézményvezetői pályázat
Az önkormányzat pályázatot hirdet a Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona intézményvezetői álláshelyének teljes munkaidőben történő betöltésére.
Társasház-felújítási pályázat
Terézváros önkormányzata a szeptember 16-ától október 20-áig terjedő időszakban pályázatot hirdet társasházak felújítására.
Terézváros továbbra is segíti a károsultakat
A testület október 1-jén döntött: a jövőben is támogatják a Kodály köröndi, károsult tulajdonosokat.
Várja a rászorulókat a Szolidaritási Központ
Október 5-étől ismét élelmiszercsomagokat osztanak a Szolidaritási Központban.
Konferencia a Terézéno szervezésében
A mozgás volt a témája annak a konferenciának, melyet október 5-én, az Eötvös 10-ben tartottak.
Ingyenes állatkerti séta a Terézvárosiakkal
Rendkívül sokan eljöttek október 3-án, az önkormányzat által szervezett, ingyenes, állatkerti látogatásra.
Kötelességünk a vagyon megóvása
Éjszakába nyúló közgyűlést tartottak a tavaly kigyulladt, Kodály köröndi társasház lakói szeptember 28-án.
Ingyenes szűrővizsgálatok
Az Egészségnap keretében ingyenes vizsgálatokat tartanak október 19-én, az Eötvös 10-ben.
Színdarabbal köszöntötték az időseket
Köszönet mindenért – ezzel a színdarabbal köszöntötték a kerület nyugdíjasait szeptember 29-én.
Rendkívüli bérletidíj-támogatás
Szociális alapú bérletidíj-támogatás bevezetéséről döntött Terézváros képviselő-testülete szeptember 24-én.
MagazinKattintson ide a szeptemberi számért.
VideókA régebbi videók megtekintéséhez kattintson ide!
Korábbi híreink

 

Indulnak az ingyenes tanfolyamok

 

 

Október 12-én, délután fél ötkor tartják meg az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér színháztermében az ingyenes tanfolyamok megnyitóját.

Október elejétől terézvárosi lakosok részére ingyenes angol nyelvtanfolyam és számítógép-felhasználói képzés indul. A nyelvi és számítástechnikai oktatás megszervezésének célja, hogy azoknak is lehetősége legyen a tanulásra, akiknek más tanfolyamok nem elérhetők. A képzés eredményeképpen a résztvevők a hétköznapi nyelvi és informatikai kommunikációhoz szükséges legalapvetőbb ismeretanyagot sajátíthatják el. 

A képzések 30 óra - kb. 8 hét - időtartamúak. A tantermeket az önkormányzat biztosítja az általa működtetett iskolákban. Az oktatást kerületünkben tanító, szakképzett számítástechnika- és nyelvtanárok végzik. A kurzus befejeztével a programot eredményesen teljesítő résztvevők emléklapot kapnak. A képzéseken Terézváros felnőtt lakói vehetnek részt, életkortól és képzettségtől függetlenül.