Hírdetmények


Témák szerinti csoportosításban megtalálja a keresett információkat:

 

álláshirdetésekhirdetményektájékoztatásokegyéb


Kérjük válasszon a fenti kategóriák közül.


 

2018.10.11.

TÁJÉKOZTATÁS 


Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal

Terézvárosban 2018. október 12. és november 30. között

hajtja végre Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit.

Részletes információkat itt olvashat >>>>

 

 

 

 

TÁJÉKOZTATÓ   
a régészeti lelőhelyen történő, EGYSZERŰ BEJELENTÉS alapján végezhető építkezésekre vonatkozóan


Budapest közigazgatási határán belül 2016. január 1-ig a földmunkával járó építkezéseknél (függetlenül a hasznos alapterület méretétől) a régészeti szakfeladatok ellátása az építési engedélyben előírt építésügyi- és örökségvédelmi szakhatósági állásfoglalás alapján történt.
A lakóépületek építésének egyszerű bejelentéséről és egyes építésügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet rendelkezései értelmében a 300 m2 összes hasznos alapterületet meg nem haladó lakóépületek építése egyszerű bejelentés (a továbbiakban: bejelentés) alapján történhet.
Tekintettel arra, hogy a bejelentések esetében nem történik szakhatósági eljárás, így a fenti előírások alapján külön rendelkezést szakhatósági állásfoglalásban – ha csak arra az örökségvédelmi hatóság (illetékességgel rendelkező Kormányhivatal) külön engedélyt nem ad – Építtető nem kap, azonban az örökségvédelmi jogszabályok be nem tartása, esetleges károkozás szankcionálható.
Fentiek alapján indokolt a beruházás megkezdése (bejelentés megtétele) előtt egyeztetni az illetékes örökségvédelmi hatósággal, mert a régészeti feladatokat a lelőhely különböző részei vonatkozásában eltérően is meghatározhatja a hatóság [Kötv. 22. § (4) bek.].

2016. július 7.


Budapesti Történeti Múzeum